VALET

En föreställning som driver friskt med vuxenvärldens tafatta försök att sälja in sig själv till ungdomar. Vi vill med pjäsen, på ett roligt och underhållande sätt, skildra den situation eleverna befinner sig i – att välja!

Snart är det dags att välja gymnasieutbildning och nu kommer vi till din skola för att hjälpa dig hitta just Din framtid!

703566_589828397734186_2006138430_o VALET är en fejkad föreläsning om gymnasievalet, med Anette och Tomas, två representanter från den elitsatsande skolan Simon&Chase-gymnasiet. Skolans filosofi bygger på teorin om de tiotusen timmarna. En teori som hävdar att medfödd begåvning spelar liten roll.

När Anette och Tomas lanserar sin teori för högstadieeleverna använder de två exempel från det verkliga livet. Vi får följa eleverna Sofia och Mattias val till gymnasiet och sen vart de hamnade i yrkeslivet.

En komiskt underhållande föreställning, som med humorns hjälp slår hål på skolornas lättvindiga argument för att locka elever till sin skola och som avfärdar myten om att gymnasievalet är avgörande för DIN framtid.

VALET är en föreställning som vill tro att den som lyssnar till sin dröm till slut hamnar rätt. Förhoppningsvis har denna underhållande timma gjort att den värsta rå-ångesten om detta ”livsavgörande” val släppt.

Ladda ner arrangörsinformation här (pdf)