Solveigs Värmlandssalong


Solveigs Salong har funnits sen länge, då i Stockholm. Så här beskriver Solveig starten:
Allt började i ett litet kontorsrum på Östermalmsgatan i Stockholm. Jag hade bjudit in ett tiotal kvinnor för att diskutera hur vi skulle ta hand om våra gamla föräldrar. Alla var vi yrkesarbetande och alla hade vi dålig erfarenhet av samhällsansvaret. Vi var alla eniga! Vi måste gå samman och ta strid för en gemensam sak .Det var ytterst angeläget! Men samtidigt ville vi ha roligt och trevligt i en mysig miljö.
Till nästa möte hade jag satt upp röda sammetsgardiner och en spegel med gyllene ram. Trevlig belysning och en supergod soppa och kaffe och kaka. Det blev allvarsprat och gapskratt och någon berättade att det faktiskt var i Frankrike på 1800talet man började ha Damsalong. Och med den sägs det- började den kvinnliga frigörelsen – där allt blandades huller om buller på det kvinnliga viset. Skvaller, politik, kupletter och konstfärdigheter. Närapå en kvinnlig revolution! I varje fall en motståndsgrupp! Med röd sammet och en gyllene spegel!
Och nu lever Solveigs Salong vidare, i Värmland. Här bjuder Solveig in sina värmländska väninnor Eva-Mi Tapper och Carina Ekman till en helafton där de blickar både bakåt och framåt. De möttes i Morsarvet och nu pratar de minnen, sjunger och dansar, bjuder på sig själva i en härlig skratt- och gråtfest.

Pressbilder

Pris: 15 000 kr

Kontakt:
Carina Ekman tel 070-3513653,
e-post Carina
Eva-Mi Tapper tel 070-515 3696,
e-post Eva-Mi